De ADR-mentoraat toets
Pictogram Van Dam Mediation

Ben je ADR associate mediator? Wil je snel naar de Full Certified status? Ga dan voor het ADR-mentoraat toets! Als mediator met de specialisatie “Arbeid” en ICR Conflict Coach, ga ik je begeleiden.

”IS DE ADR MENTORAAT TOETS
IETS VOOR JOU?”

Na de basis mediation opleiding kun je je bij diverse registers aansluiten. Nu kan je een stap verder zetten. Je kunt je registreren bij een kwaliteitsregister; het ADR-register. Zo weet iemand die op zoek is naar een mediator dat jij, als geregistreerde mediator, je moet houden aan de gedragsregels. Mediators moeten minimum aan mediations per jaar uitvoeren. Ook vallen ze onder het klacht- en tuchtrecht.

De mentoraat toets biedt associate certificaathouders van het ADR Register de mogelijkheid om full certified professional te worden. Je doet praktische kennis op en kan met al je vragen over het vak mediation bij de mentor terecht.

Binnen twee jaar heb je de status Full Certified ADR register mediator behaald. Ik help je op een rustige maar doortastende wijze.


De ADR-mentoraat toets

“Het is leuk om iets nog niet goed te kunnen, want dan kun je iets nieuws leren, En dat is tijdens het mentoraat vaak door mijn hoofd gegaan en ook omdat ik zoveel van je heb mogen leren Aad”

— Ankie Zwoferink, ADR-register Mediator

SCHRIJF JE NU IN

De ADR-mentoraat toets

De ADR Mentoraat toets

Geen live assessment of video

Maar oh, dat video of live assessment toch! Veel deelnemers zien daar zo tegenop om de stap naar een register te zetten. En dat is écht enorm zonde. Toch is er een mogelijkheid. Het ADR-register heeft de mogelijkheid om een ADR-mentoraat toets te volgen. Je hoeft dan geen video of live assessment te doen om je uiteindelijk wel als full Certified ADR mediator te registreren. Een theorie-examen is hier wel een voorwaarde. Dit is ook nog eens goedkoper!

De ADR-mentoraat toets biedt associate certificaathouders van het ADR Register de mogelijkheid om full certified professional te worden.

Hoe werkt het?

Gedurende maximaal 24 maanden ga je zelf aan de slag met de opbouw van je mediation praktijk. Als ondernemer kun je tegen diverse vraagstukken aanlopen. Je wilt misschien sparren. Of je zoekt advies. Misschien heb je vragen over het mediator zijn.

D

De mentor

Wie kan je daarbij helpen? En wie kijkt er met je mee om je verder te helpen? Hervoor heb je een mentor. Het mentoraat traject bestaat uit een aanvangsgesprek. Vier toets momenten en vier (telefonische) gesprekken gedurende 24 maanden. Zo heb jij alle tijd om je eigen praktijk op te zetten en uit te breiden.

Het eindgesprek

Na het laatste toets moment vindt er een eindgesprek plaats. De mentor houdt onder andere een digitaal dossier bij. Aan het eind van het traject volgt er een eindverslag. Als alles met een voldoende is beoordeeld ben je een Full Certified ADR register mediator.

Je gaat met een mentor aan de slag met diverse uiteenlopende aspecten samenvattend:

  • Hoe doe jij je bedrijfsvoering?
  • Wat is jouw zakelijke en persoonlijke ontwikkeling?
  • Hoe is je effectiviteit?
  • Wat is de kwaliteit van je eigen competenties?

Mijn ervaringen als mentor.

In 2019 ben ik cursisten gaan begeleiding om Full Certified ADR register mediator te worden. Ik geniet er elke keer weer van om met ze te sparren en al hun vragen te beantwoorden.

En ze hebben vragen! Net zoals jij vragen zult hebben. Je wordt niet een mediator door alleen maar een basis mediation opleiding te volgen. Je moet ervaring opdoen. Tijdens je werkzaamheden als mediator kom je voor vragen te staan. De ADR-mentoraat toets is een uitstekende begeleiding naar de status Full-certified.

Ten slotte. Hoe doe je dit? Hoe werkt dat en hoe kom ik aan opdrachten? Moet ik mij als mediator specialiseren? Wat zal ik als uurtarief rekenen? Hoe onderscheid ik mij van anderen.

De ADR mentoraat toets

De ADR-mentoraat toets

“PRAKTISCHE ADR ARBEIDSMEDIATION OPLEIDING, IETS VOOR JOU?”

Ben je een ADR-mediator en wil je je specialiseren in arbeidsmediation? Dan is deze opleiding wat voor jou.

Een praktische arbeidsmediation vakopleiding. Kleinschalig, praktijkgericht en betaalbaar…

  • Maximaal aantal cursisten 4
  • twee opleidingsdagen
  • Centraal in Nederland

Te combineren met de ADR-mentoraat toets, op naar de Full Certified status!

Scroll naar top