Ik ben een geboren Rotterdammer en hou van aanpakken, maar wel met aandacht voor relaties.

Ik ben niet cultuur onvreemd. Wat bedoel ik daar mee? Ik ben enorm nieuwsgierig naar wie mensen zijn en wat ze drijft. Ook heb ik veel gereisd en in verschillende culturen gewerkt. In Azië, het Midden-Oosten, Oost-Europa en Zuid-Amerika. Als geboren Rotterdammer hou ik van aanpakken maar wel met aandacht voor relaties. Waar iemand vandaan komt boeit mij. Weten wat hij of zij te vertellen heeft vind ik belangrijk. Ik heb als mediator geen vooroordelen en ben ik nieuwsgierig naar de mens; man, vrouw, oud, jong. Van dichtbij tot ver weg.

IK ALS MEDIATOR

Ik ben rustig, kan goed luisteren en ben een professional die de juiste vragen durft te stellen. Vragen die misschien een beetje pijn doen, maar wel nodig zijn om de angel van het conflict op tafel te krijgen. Niet bang om mezelf te zijn benoem ik wat ik zie en hoor. Uiteraard wel in de rol van de onpartijdige, neutrale bemiddelaar. Want dat is wat een mediator doet. Ruimte maken waarin partijen zelf de beste oplossingen formuleren.

MIJN VISIE

Ik hou van ondernemen. Nieuwe dingen bedenken en ontdekken. Na mijn ondernemerschap bij grote bedrijven, als directeur, DGA en CEO met honderden mensen in dienst, ben ik nu in een fase beland waarin ik me volledig richt op menselijke interactie. Fulltime, zonder personeel. Van mijn intrinsieke nieuwsgierigheid mijn beroep maken. Uit mijn ondernemersperiode neem ik mee dat ik niet regio-gebonden ben. Eventueel ben ik internationaal beschikbaar. Altijd beschikbaar zijn voor mijn klanten vind ik belangrijk. Zodat zij tot goede oplossingen komen.

Aad van Dam Arbeidsmediator
Arbeidsmediator Aad van Dam

MIJN WERKWIJZE

Neem contact met mij op. We maken een afspraak en starten met een intakegesprek.

Tijdens dit individuele intakegesprek informeer ik jullie over het mediation proces, maximaal een uur. Kiezen jullie voor mij als jullie mediator dan starten we met het prikken van een datum om met elkaar in gesprek te gaan. Mogelijk zijn een aantal gesprekken nodig om tot een oplossing te komen.

Mediation begint met een door jullie ondertekende mediationovereenkomst. Hierin is vastgelegd welke afspraken van toepassing zijn. Denk hierbij aan twee belangrijke afspraken; vertrouwelijkheid en geheimhouding.

Als mediator ben ik onpartijdig en neutraal en zal het proces begeleiden maar mij niet met de inhoud van het gesprek bemoeien. Het bewaken van het mediationproces en zorgen voor de voortgang is een belangrijk onderdeel voor een goede mediation.

Mediation is vrijwillig. Maar eenmaal gekozen voor mediation niet vrijblijvend. Committeren aan het vinden van een oplossing is belangrijk.

Het doel is van de gesprekken is; weer naar elkaar gaan luisteren en vertrouwen in elkaar krijgen. Jullie proberen zelf een oplossing te vinden en zijn daar dan ook zelf verantwoordelijk voor.

Is er een oplossing gevonden, dan worden de gemaakte afspraken opgenomen in een vaststellingsovereenkomst. Deze kan door de mij worden opgesteld en door jullie ondertekend.

Komen jullie tot de conclusie dat een verdere samenwerking niet mogelijk is dan kan exitmediation de uiteindelijke oplossing zijn. Ook de exitmediation zal ik begeleiden. De vaststellingsovereenkomst voor exitmediation kan opgesteld worden door een van de betrokken juridische adviseurs.

Alle  gesprekken kunnen plaats vinden op het bedrijf of op een locatie waar je je veilig voelt.