Het corona virus staat persoonlijk contact in de weg.

Online arbeidsmediation is de oplossing.

Online arbeidsmediation is voor arbeidsconflicten heel geschikt. Soms werken mensen ver van hun kantoor af of zijn vaak onderweg. Ook internationale opererende bedrijven kunnen via online mediation het lopende conflict bespreken en kijken of er een goede gezamenlijk gedragen oplossing te vinden is.

Om verdere verspreiding van het Corona virus tegen te gaan zijn er verregaande maatregelen opgelegd/genomen. Als mediator heb ik direct te maken met contacten waardoor besmetting mogelijk is. Ik zal dus de aankomende tijd, tot nader order, mijn arbeidsmediation werkzaamheden voortzetten via telefoon, app’s en videogesprekken.

Als u vragen heeft over online arbeidsmediation, ik heb er een aantal opgenomen in de FAQ over on-line arbeidsmediation. Staat uw vraag er niet bij, bel dan naar 0625041551 en ik zal mijn best doen u zo goed mogelijk te antwoorden.

UITLEG ONLINE ARBEIDSMEDIATION

Online arbeidsmediation is niet zoveel anders dan dat je al gewend bent met bijvoorbeeld het gebruik van WhatsApp video of Face Time. Je gebruikt de camera en microfoon van je laptop of PC. Heb je geen laptop dan kan je je tablet of mobiel gebruiken.

Tegenwoordig zijn de verbindingen goed en betrouwbaar. Valt een verbinding toch weg dan starten we gewoon opnieuw de verbinding.

Het inloggen.

Ik zal jullie een inlogcode toesturen. Deze kan je 15 minuten voor aanvang starten waardoor je de tijd hebt om even een aantal zaken te checken: Staat je camera goed afgesteld, d.w.z. ben je goed in beeld en is het beeld niet te donker. Is het geluid goed afgesteld. Je kan het beste oortjes gebruiken, dat geeft een duidelijk geluid en onderdrukt ruis en dergelijke.

Een pauze nemen.

Je kan op elk moment aangeven of er behoefte is aan een pauze. Bijvoorbeeld: je wilt wat te drinken halen of even naar het toilet gaan. Ik las dan een pauze in van circa 5 minuten.

Vertrouwelijkheid.

Vooraf zal ik je vragen of er anderen in de ruimte waar je zit kunnen meeluisteren, ook zal ik je vragen geen opnames te maken van de videosessie. Indien er toch iemand anders dan jijzelf in de ruimte binnenkomt vraag ik je dit te melden. Je wilt kunnen zeggen wat je op het hart het en dat wil je vertrouwelijk houden, het gaat alleen de betrokken partijen en de mediator aan.

Scherm delen.

Schermdelen is een mogelijkheid. Dat zal ik doen op die momenten dat dat nodig is. Een voorbeeld is het doornemen van de mediationovereenkomst. Ook als jij documenten wilt delen, kan dat. Zorg wel dat je scherm schoon is zodat andere documenten niet zichtbaar zijn, dit om verdere privacy te waarborgen.

Beleefdheid

Als we bij elkaar zouden zitten dan zullen jullie elkaar ook uit laten spreken. Dat zal ook zo zijn tijdens het videogesprek. Geef aan als je het woord wilt nemen, bijvoorbeeld door je hand op te steken, op die manier kan ik jullie makkelijk het woord geven. Verlaat niet het videogesprek door de verbinding te verbreken of je laptop dicht te klappen, dat is niet de bedoeling.

Tijdsduur

Niet iedereen is het gewend om een videogesprek voor langere tijd te doen. We kunnen bij aanvang van de eerste sessie een maximale tijd afspreken, bijvoorbeeld 1 uur. Aan het eind van het videogesprek kunnen we een nieuwe afspraak maken en kijken of we de tijdsduur kunnen verruimen.