Exit-mediation Van Dam Mediation
Pictogram Van Dam Mediation

Mijn naam is Aad van Dam en ik ben een arbeidsmediator. Arbeidsmediation doe ik niet als een hobby. Arbeidsmediation is niet iets wat je erbij doet om wat extra te verdienen. Het is mijn beroep.

IK BEN ER VOOR JULLIE, ONPARTIJDIG EN NEUTRAAL, PROFESSIONEEL!

Ik neem mijn vak serieus. Tenslotte gaat het om mensen die op hun werk in een arbeidsconflict zitten. Hun baan kan mogelijk op het spel staan. Ontslag dreigt. Een ramp! Daarom doe ik dit werk serieus en uiterst professioneel. Fulltime help ik mensen die een arbeidsconflict hebben de oplossing te vinden, waarna je weer met plezier naar het werk gaat. Missie geslaagd!

”AAD VAN DAM, EEN FULLTIME
ARBEIDSMEDIATOR, RESULTAAT GERICHT!”

Aad van Dam voldoet als ADR Register Mediator, met de specialisatie arbeidsmediation, aan de toetredingseisen van zowel het landelijk MfN register als het Internationale ADR-register.

Als arbeidsmediator help ik betrokken partijen een oplossing te vinden voor de kwestie of het conflict waar ze zich in bevinden. Het geeft mij voldoening als er een oplossing gevonden kan worden.

Gedurende mijn werk als arbeidsmediator heb ik ruime recht en wetskennis opgedaan, deze kennis mag bij een professionele mediator zeker niet ontbreken.

Specialisatie betekent dat ik uitsluitend arbeidsmediations doe. Je hebt aan mij, Aad van Dam, dus een specialist.

Pictogram Van Dam Mediation

Jullie belangen

Tegenstrijdige belangen (standpunten), weerstand en pressie zijn zaken waar ik als mediator dagelijks mee te maken heb en kan daar uitstekend mee omgaan. Als mediator ben ik onafhankelijk en onpartijdig en straal dat zeker uit met respect voor betrokken partijen en hun belangen. Binnen mediation is de geheimhoudingsplicht en vertrouwelijkheid een belangrijk onderdeel.

Ethisch

Tijdens mijn carrière heb ik veel gereisd en gewerkt met verschillende culturen uit Azië, het Midden-Oosten, Oost-Europa en Zuid-Amerika. Ik hou van het verbinden en het opbouwen van een netwerk met mensen uit alle geledingen van de samenleving en behandel iedereen met integriteit, gelijkheid en respect.

Werkwijze

Neem contact met me op en we maken een afspraak met het starten van een intakegesprek. Tijdens dit individuele intakegesprek informeer ik jullie over het mediation proces, maximaal een 1/2 uur. Kiezen jullie voor mij als jullie mediator dan starten we met het prikken van een datum om met elkaar in gesprek te gaan. Mogelijk zijn enkele gesprekken nodig om tot een oplossing te komen.

Mediationovereenkomst

Arbeidsmediation begint met een door jullie ondertekende mediationovereenkomst. Hierin is vastgelegd welke afspraken van toepassing zijn. Denk hierbij aan twee belangrijke afspraken; vertrouwelijkheid en geheimhouding. Als mediator ben ik onpartijdig en neutraal en zal het proces begeleiden, maar mij niet met de inhoud van het gesprek bemoeien. Het bewaken van het mediation proces en zorgen voor de voortgang is een belangrijk onderdeel voor een goede mediation.

Vrijwillig

Mediation is vrijwillig. Maar eenmaal gekozen voor mediation niet vrijblijvend. Committeren aan het vinden van een oplossing is belangrijk. Het doel is van de gesprekken is weer naar elkaar kunnen luisteren en vertrouwen in elkaar krijgen. Jullie proberen zelf een oplossing te vinden en zijn daar dan ook zelf verantwoordelijk voor.

Oplossing gevonden

Is er een oplossing gevonden, dan worden de gemaakte afspraken opgenomen in een vaststellingsovereenkomst (VSO). Deze kan door de mij worden opgesteld en door jullie ondertekend.

Geen oplossing gevonden

Trekken jullie de conclusie dat een verdere samenwerking niet mogelijk, dan kan exit-mediation de uiteindelijke oplossing zijn. Ook de exit-mediation zal ik begeleiden. De arbeidsrechtelijke vaststellingsovereenkomst voor exit-mediation kan opgesteld worden door een van de betrokken juridische adviseurs.

Nederlands / Engels

Zowel in woord als schrift is communiceren in het Engels geen probleem. Mijn vrouw is geboren in de Verenigde Staten, en is inmiddels al 30 jaar in Nederland. eWe hebben twee volwassen zonen (28 en 23 jaar) die tweetalig opgevoed zijn.

Mijn kennis en ervaring als ondernemer en mediator maken mij uitstekend geschikt de juiste persoon te zijn om jullie te helpen een oplossing te vinden voor de kwestie of conflict dat speelt.

EXIT-MEDIATION

Exit-mediation

Als jullie geen oplossing kunnen vinden dan kan er gesproken worden over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Dat is natuurlijk geen fijne gedachte. Maar misschien wel de juiste oplossing.

OPLEIDINGEN

mediation opleidingen

Ben je een ADR-mediator? Wil je je specialiseren in arbeidsmediation dan is dit wat voor jou. Een praktische arbeidsmediation vakopleiding, kleinschalig, praktijk gericht.

ARBEIDSMEDIATION

arbeidsmediation

Een arbeidsconflict begint meestal met een meningsverschil! Daar is natuurlijk niets mis mee. We hebben tenslotte allemaal een eigen mening. Maar hoe los je dat op? Arbeidsmediation!

Pictogram Van Dam Mediation

Natuurlijk kan het zijn dat je na het raadplegen van de website met vragen zit. Misschien is iets niet duidelijk genoeg. Kijk dan even op de pagina veel gestelde vragen. Zit je vraag er niet bij,dan kun je mij altijd contacten per telefoon of per email. Ik ben er voor iedereen die meer wil weten over arbeidsmediation.

Scroll naar top