Met de vakopleiding Arbeidsmediation ben je in staat arbeidsconflicten tot een goed einde te brengen.

Praktische arbeidsmediation vakopleiding
ADR CPD punten 18
Aantekening SUB SCOPE Arbeidsmediator bij het ADR-register

ARBEIDSMEDIATION OPLEIDING

Praktische arbeidsmediation vakopleiding.

Ben je al een ADR geregistreerd mediator en wil je je verder specialiseren in arbeidsmediation dan is dit de opleiding voor jou.

De arbeidsmediation opleiding is kort, duidelijk en heeft een minimale investering nodig.

Na de afronding van de opleiding ben je als specialist arbeidsmediation in staat een arbeidsconflict te helpen oplossen.

Werkgever en werknemer hebben belangen bij het vinden van de oplossing. Herstel van samenwerking is voor betrokken partijen belangrijk. Naast een door beide partijen gedragen oplossing kan het ook zo zijn dat er besloten wordt niet meer verder met elkaar verder te kunnen. Dat betekent het ontbinden van de arbeidsovereenkomst. Exitmediation.

Tijdens de gesprekken heeft de arbeidsmediator een actieve rol om de betrokken partijen te helpen bij het vinden van de oplossing, dat vraagt van de mediator kennis en vaardigheden op het gebied van arbeidsmediation.

De arbeidsmediator informeert betrokken partijen zodanig dat ze in staat zijn om de juiste beslissingen te nemen.

HET PROGRAMMA

De praktische arbeidsmediation vakopleiding is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

1. Pre-mediation fase
2. Verwijzers
3. De mediationovereenkomst
4. Conflict en ziekmelding
5. Derden aan de mediation tafel
6. Separate geheimhoudingsverklaring derden
7.  Invloed van de achterban
8. Juridische en emotionele aspecten van de achterban
9. Wet verbetering Poortwachter
10. Loondoorbetaling, opschorting en stopzetten
11. Macht en onmacht
12. Nieuwe wetgeving
13. De gesprekken
14. Oplossing gevonden
15. Geen oplossing gevonden, wat nu?
16. Exitmediation
17. De inhoud van de vaststellingsovereenkomst
18. Aandachtspunten

 

.

Certificaat

Direct na afronding van de opleiding ontvang je het certificaat specialisatie opleiding Arbeidsmediation.Het certificaat is erkend door het ADR register en noodzakelijk om de sub categorie arbeid te kunnen registreren. Tevens is de cursus goed voor 18 CPD punten!

De opleiding bevat 2 1/2 lesdagen.
De eerste 2 lesdagen zijn van 9:30 tot 16:30 uur met 1 uur lunch pauze.
De 3e lesdag is van 9:00 tot 12:30 uur gevolgd door een lunch en de uitreiking van het certificaat “Arbeidsmediation”

Je bent al een geregistreerd ADR register mediator en wil je verder specialiseren als arbeidsmediator. Je wilt vaardigheden en kennis in arbeidsmediation opdoen waardoor je in staat bent een arbeidsconflict als arbeidsmediator te begeleiden naar een oplossing. Exit-mediation kan ook een oplossing zijn. Ook exit mediation wordt behandeld in deze praktijk gerichte opleiding.

De cursus wordt op een zaterdag gegeven in Kasteel de Essenburgh te Harderwijk. Gratis parkeren. De eerste cursus is op 4, 11 en 18 september 2021.. Meerdere datums volgen spoedig. Wil je een andere datum, neem dan even contact op.

Wil je de cursus privè volgen dan zijn de kosten € 1.395,00 exclusief btw. Voor groepen van 2 tot 4 personen zijn de kosten € 1.295,00 exclusief btw per cursist. Voor groepen van 2 tot 4 personen is tijdens de eerste twee dagen de lunch, koffie of thee en water of frisdrank inbegrepen.

Aanbevolen literatuur
Juridische aspecten van mediation. ISBN 9789012398855 ebook ISBN 9789012398862
Mediation in arbeidsconflicten. ISBN9789012398459 ebook ISBN 9789012398466

Je bent al mediator en hebt dus een basis mediation opleiding bij een  opleidingsinstituut gevolgd en je staat als mediator ingeschreven bij het ADR Register.

Het certificaat “Praktische opleiding tot arbeidsmediator” is erkend door het ADR Register. Na het behalen van het certificaat heb je ook 18 CPD punten en kan je de subcategorie arbeid toevoegen.

Je kunt de cursus prive volgen of in een groep. De groep zal nooit meer dan 4 personen zijn, hierdoor is er alle tijd om uitgebreid in te gaan op de onderwerpen die jij belangrijk vindt.

Zoal je in de hierboven kan lezen is de tijdsduur van de cursus kort. Is de investering laag en verdien je 18 CPD punten. Waarom maar maximaal 4 deelnemers? Ik wil je aandacht kunnen geven ik wil al je vragen kunnen beantwoorden en je voorzien van tips. Wil je dieper ingaan op een van de onderdelen van de cursus dan kan dat.
Aarzel niet en behaal je certificaat arbeidsmediation waardoor je met zelfvertrouwen en kennis je arbeidsmediation kan begeleiden.

Kasteel de Essenburgh is gelegen op een prachtig en sfeervol landgoed in Hierden, vlakbij Harderwijk. De uitstraling, de historische omgeving en de schitterende tuinen van het kasteel zorgen voor een sfeervolle ambiance.

Het hotel beschikt over zevenendertig hotelkamers, welke onderverdeeld zijn in kamers in het kasteel, de aanbouw van het kasteel en het bijgebouw. Hiernaast kunnen u en uw gezelschap heerlijk dineren in het restaurant of na borrelen in een van de kasteelzalen.