opleiding arbeidsmediation
Pictogram Van Dam Mediation

Ben je al een ADR geregistreerd mediator en wil je je verder specialiseren in arbeidsmediation.?Dan is de vakopleiding arbeidsmediation iets voor jou. Neem de stap en je wordt een specialist in arbeidsmediation.

VAK OPLEIDING ARBEIDSMEDIATOR, IETS VOOR JOU?

De vakopleiding arbeidsmediation is kort, duidelijk en heeft een minimale investering nodig. Na de afronding van de vakopleiding ben je als specialist arbeidsmediator in staat een arbeidsconflict te helpen oplossen.

Certificaat

Direct na afronding van de vakopleiding ontvang je het certificaat specialisatie opleiding Arbeidsmediation. Het certificaat is erkend door het ADR-register. Dat wil zeggen dat je de sub categorie “arbeid” bij her ADR-register kan laten registreren. Ook is de opleiding goed voor 16 CPD punten!

Doel van de opleiding

Het doel van deze praktische opleiding arbeidsmediation is je goed voor te kunnen bereiden op je eerste arbeidsmediation. Heb je al eerder een arbeidsmediation gedaan? Dan is deze opleiding een goede aanvulling om je mediations nog professioneler aan te pakken.

ADR-register

Bij het ADR-register kan je de sub scope specialisatie “Arbeid” registreren. Echter is het noodzakelijk dat je de vak opleiding arbeidsmediation hebt afgerond. Deze praktisch arbeidsmediation opleiding is geaccrediteerd bij het ADR-register. Bovendien verdien je 16 CPD punten. Deze CPD punten kan je bijschrijven in je persoonlijke omgeving bij het ADR-register.

Praktijk gericht

Deze opleiding is niet theoretisch, maar praktische. Je hebt al een basis mediation opleiding met goed gevolg afgerond. Je weet dus hoe je theoretisch een mediation moet begeleiden. In de opleiding die je nu gaat volgen krijg je tips en uitleg over arbeidsmediation. Bovendien leer je hoe het werkt in de praktijk. Waar je op moet letten en wat je wilt weten over de praktische kant van arbeidsmediation. De opleiding is inclusief exit-mediation.

INSCHRIJVEN

CPD Logo ADR-register, Van Dam Mediation

”PRAKTISCHE VAKOPLEIDING ARBEIDSMEDIATION,
IETS VOOR JOU?”

Investeer in jezelf

Je wilt optimaal en professioneel je werk doen als arbeidsmediator.

Je weet dat werkgever en werknemer belangen hebben bij het vinden van de oplossing. Jij wilt hun daar professioneel bij helpen. Herstel van samenwerking is voor betrokken partijen belangrijk.

Naast een door beide partijen gedragen oplossing, kan het ook zo zijn dat jullie overeenkomen niet meer verder met elkaar te kunnen. Dat betekent het ontbinden van de arbeidsovereenkomst. Exit-mediation! Ook dat wil je kunnen begeleiden.

Tijdens de gesprekken heb jij als arbeidsmediator een actieve rol. Namelijk om de betrokken partijen te helpen bij het vinden van de oplossing. Dat vraagt van jou kennis en vaardigheden op het gebied van arbeidsmediation.

Kort en duidelijk.

De praktische vakopleiding arbeidsmediation is kort en duidelijk. Er is een minimale investering nodig. Dit is een ideale vakopleiding. Na de afronding van de vakopleiding ben je specialist ADR arbeidsmediator. Je bent nu in staat een arbeidsconflict professioneel te helpen oplossen.

Pictogram Van Dam Mediation

Het programma (inclusief exit-mediation)

 • Pre-mediation fase
 • Wie zijn de verwijzers
 • De mediation overeenkomst
 • Conflict en ziekmelding
 • Derden aan de mediation tafel
 • Separate geheimhoudingsverklaring derden
 • Juridische en emotionele aspecten van de achterban
 • Wet verbetering Poortwachter
 • Loondoorbetaling, opschorting en stopzetten
 • Macht en onmacht
 • Nieuwe wetgeving
 • De gesprekken
 • Oplossing gevonden
 • Geen oplossing gevonden, wat nu?
 • Exit-mediation
 • De inhoud van de vaststellingsovereenkomst
 • Aandachtspunten

Certificaat

Direct na afronding van de vakopleiding ontvang je het certificaat specialisatie opleiding Arbeidsmediation. Het certificaat is erkend door het ADR-register

Pictogram Van Dam Mediation

“FULL CERTIFIED ADR MEDIATOR WORDEN?
GA VOOR HET ADR MENTORAAT”

Ben je een ADR associate mediator en wil je naar de status Full Certified. Dan is dit wat voor jou! Binnen twee jaar of korter je Full Certified status halen ….

Professionele begeleiding. Volledig remote. Te combineren met de vakopleiding ADR arbeidsmediator. Op naar de Full Certified status!

Scroll naar top