Arbeidsconflict
Pictogram Van Dam Mediation

Een arbeidsconflict begint meestal met een meningsverschil! Daar is natuurlijk niets mis mee. We hebben tenslotte allemaal een eigen mening. Maar hoe los je dat op? 
Arbeidsmediation!

ARBEIDSMEDIATION HELPT JE CONFLICTEN OP EEN GOEDE MANIER OP TE LOSSEN!

Ga eerst met elkaar in gesprek en probeer eruit te komen. Lukt dat niet dan kan een professionele arbeidsmediator jullie helpen een oplossing te vinden. Wacht niet te lang met arbeidsmediation want de situatie zal er niet beter op worden. Neem contact met me op en ik help jullie de oplossing te vinden.

”HOE WERKT EEN ARBEIDSMEDIATOR
EN IS HET WAT VOOR JULLIE?”

Je vraag je natuurlijk af of arbeidsmediation wel kan helpen om het conflict op te lossen. En…. hoe werkt arbeidsmediation eigenlijk? Bij een arbeidsmediation gaan jullie samen, met de arbeidsmediator als gespreksbegeleider, in gesprek over jullie meningsverschillen.

De vertrouwelijkheid en de geheimhouding zorgt ervoor dat je je veilig voelt om je te uiten zoals je dat wilt. De gesprekken kunnen plaatsvinden op een neutrale locatie. Zodat jullie ongestoord de gesprekken kunnen voeren. Samen de oplossing vinden, daar gaat het om.

Pictogram Van Dam Mediation

ARBEIDSMEDIATION … EEN OVERZICHT.

Je hebt een meningsverschil, het loopt op. Uiteindelijk is het een conflict geworden. Je kan niet meer verder, je meldt je ziek. Je maakt een eerste afspraak met de bedrijfsarts. Je doet je verhaal. Er komt een advies: de bedrijfsarts stelt vast dat er wel beperkingen zijn, maar deze zijn te wijten aan schuringen in de arbeidsverhouding. Het advies: een korte periode van rust. Daarna bespreekbaar maken met een onafhankelijke derde, een arbeidsmediator.

De werkgever zal de eerste stap zetten en komt met een naam van een arbeidsmediator. Je gaat zelf ook op zoek naar een mediator. Uiteindelijk stemmen jullie in met een van de geselecteerde mediators.

Misschien heb je al advies gevraagd bij een jurist, je werkgever misschien ook wel. Is dat een probleem? Nee, zeker niet. Zowel de werkgever als de werknemer hebben recht op juridische bijstand tijdens de arbeidsmediation. Ondanks dat je juridische bijstand hebt, is het verstandig om toch het advies van de bedrijfsarts te volgen, namelijk arbeidsmediation.

Een arbeidsmediator kan echt helpen om een conflict bij te leggen, door een oplossing te vinden en weer aan het werk te gaan. Bovendien is arbeidsmediation een minder kostbare oplossing dan naar de rechter te stappen.

|

Een rechtszaak is kostbaar. De advocaatkosten, de kosten van de rechtszaak, de doorlopende loonkosten, eventueel vervangend personeel; al deze kosten kunnen oplopen tot grote bedragen. En de uitkomst is nooit een zekere. Bij een rechtszaak is er altijd een verliezer!

Een arbeidsmediator is betaalbaar. Als er eenmaal een oplossing gevonden is, bestaan er alleen maar winnaars! De relatie is op een juiste en goede manier tot een einde gekomen.

Je vraagt jezelf toch af of arbeidsmediation jullie kan helpen een oplossing te vinden? Je denkt; we komen er toch niet uit! Maar er is altijd wel een oplossing te vinden.

Arbeidsmediation helpt om begrip voor elkaars standpunten te krijgen. Om te weten wat jullie bezighoudt. Om weer de toekomst positief tegemoet te kunnen zien en rust te krijgen.

Als jullie een oplossing hebben gevonden , is de relatie hersteld en kunnen jullie weer aan het werk gaan. Natuurlijk bestaat de kans dat er geen oplossing gevonden is. Dan is het duidelijk. Jullie moeten uit elkaar. Het gaat echt niet meer. Via exit-mediation worden de afspraken hoe jullie uit elkaar gaan op papier gezet. Dat heet de arbeidsrechtelijke vaststellingsovereenkomst. De VSO.

EXIT-MEDIATION

exit-mediation, gebruik een arbeidsmediator

Als jullie geen oplossing kunnen vinden dan kan er gesproken worden over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Dat is natuurlijk geen fijne gedachte. Maar misschien wel de juiste oplossing.

OPLEIDINGEN

mediation opleidingen, wordt een professionele arbeidsmediator

Ben je een ADR-mediator? Wil je je specialiseren in arbeidsmediation dan is dit wat voor jou. Een praktische arbeidsmediation vakopleiding, kleinschalig, praktijk gericht.

DE KOSTEN

wat kost een arbeidsmediator

De kosten van een arbeidsmediator zijn te overzien terwijl de kosten voor een rechtszaak helemaal uit de hand kunnen lopen. Mediation bespaart je veel geld en tijd.

Pictogram Van Dam Mediation
  • Eerste telefonisch gesprek is gratis (1/2 uur)
  • Geen kantoorkosten
  • Geen reiskosten binnen straal van 50 km
  • Eerste mediation gesprek binnen 24 uur mogelijk
  • Professionele begeleiding
  • Werkterrein; heel Nederland
  • Specialisatie; arbeidsmediation
  • Full time arbeidsmediator
  • Online arbeidsmediation via Zoom (geen reis en locatie kosten)
Scroll naar top