Kosten van arbeidsmediation
Pictogram Van Dam Mediation

De kosten om een arbeidsconflict met mediation op te lossen zijn te overzien. Terwijl de kosten voor een rechtszaak helemaal uit de hand kunnen lopen. Bespaar veel geld met mediation.

BESPAAR JEZELF VEEL GELD DOOR EEN OPLOSSING TE VINDEN MET ARBEIDSMEDIATION!

Een rechtszaak kost elke betrokken partij geld, veel geld! Heb je een rechtsbijstandverzekering dan zal het meevallen, heb je die niet dat kost dat vele duizenden euro’s. Dus …. probeer eerst mediation om het conflict op te lossen. Met arbeidsmediation blijkt dat in meer dan 70% van de mediations een oplossing gevonden is.

”DENK AAN ARBEIDSMEDIATION,
HET BESPAART JE VEEL GELD!”

De mediation kosten bestaan uit mijn uurtarief van € 175,00 exclusief btw x het aantal gewerkte uren. De eventuele door mij gemaakte onkosten, zoals huur van de locatie, lunch, reiskosten worden apart berekent.

De opdrachtgever krijgt bij de declaratie altijd een uren- en kostenspecificatie. Meestal worden de mediation kosten van een arbeidsmediation door de werkgever betaald.

Ervaring leert dat bij een arbeidsmediation na drie gesprekken van twee uur vaak de oplossing gevonden is. De totale mediation kosten bij 3 gesprekken van 2 uur elk, zijn € 1.050,00 exclusief btw en exclusief de tijd voor e-mails, telefonische gesprekken en het bestuderen van stukken.

Het totaal zal uitkomen op ongeveer € 1.500,00 exclusief btw. Er zijn ook mogelijke uitschieters naar beneden en naar boven.

Genoemde prijzen zijn exclusief btw, indien van toepassing de reiskosten en het huren van een vergaderruimte.

Een vaste prijsafspraak is mogelijk, bel of email mij voor de voorwaarden.

MEDIATION KOSTEN

De mediation kosten zijn te overzien. De mediator brengt gespreksuren in rekening en de uren die de mediator nodig heeft om eventuele ingebrachte stukken te bestuderen, de correspondentie per email te doen en de telefoongesprekken met de betrokken partijen.

Het goede van arbeidsmediation is dat partijen in alle vertrouwelijkheid, en onder geheimhouding, met elkaar kunnen spreken over het conflict. Gedurende de gesprekken kan een mogelijke oplossing gevonden worden.

Als een oplossing gevonden is dan zullen de mediation kosten mogelijk € 1.500,00 euro zijn. Dit zijn de 3 gesprekken, bestuderen van stukken, telefoontijd en email en correspondentie.

Als er geen oplossing gevonden kan worden en jullie de arbeidsovereenkomst willen beëindigen, kunnen de totale mediation kosten rond de € 2.000,00 uitkomen.

JURIDISCHE KOSTEN

Een rechtszaak kost elke betrokken partij geld, veel geld! Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, zullen de kosten meevallen, maar heb je die niet dan kost dat vele duizenden euro’s.

Een arbeidsadvocaat kost al snel tussen de € 200,00 en € 400,00 per uur en daarbij komen dan nog kantoorkosten. Het aantal uren die een arbeidsadvocaat in rekening brengt, voordat het tot een rechtszaak komt, loopt snel op. E-mails schrijven, overleg uren, kantoorkosten en dergelijke zorgen dan al snel voor een rekening van € 4.000,00 tot € 8.000,00.

Tijdens een rechtszaak lopen de kosten nog verder op. Het voorbereiden en de rechtszaak zelf kost nog eens een kleine € 4.000,00.

Vergeet niet de doorlopende loonkosten en de vervangende arbeid gedurende de aanloop naar de rechtszaak. Al met al kost een rechtszaak zeker tussen de 
€ 15.000,00 en € 20.000,00!

Maar er is een onzekere factor bij een rechtszaak, je weet nooit wie in het gelijk gesteld wordt! Er is altijd een winnende en een verliezende partij!

EXIT-MEDIATION

Exit-mediation

Als jullie geen oplossing kunnen vinden dan kan er gesproken worden over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Dat is natuurlijk geen fijne gedachte. Maar misschien wel de juiste oplossing.

OPLEIDINGEN

Mediation opleidingen

Ben je een ADR-mediator? Wil je je specialiseren in arbeidsmediation dan is dit wat voor jou. Een praktische arbeidsmediation vakopleiding, kleinschalig, praktijk gericht.

ARBEIDSMEDIATION

arbeidsmediation

Een arbeidsconflict begint meestal met een meningsverschil! Daar is natuurlijk niets mis mee. We hebben tenslotte allemaal een eigen mening. Maar hoe los je dat op? Arbeidsmediation!

  • Een fulltime professioneel arbeidsmediator.
  • Ik ben gespecialiseerd in arbeidsmediation.
  • Als arbeidsmediator ben ik internationaal geregistreerd.
  • Arbeidsmediator zijn is mijn passie.
  • Ik hou van aanpakken maar wel met aandacht voor relaties.
Scroll naar top